KENO d.o.o.

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
E-pošta
altoim
ALTO I je dvo sistemski zvočnik za na polico ali na stojalo z skupnim volumnom 13 litrov. Sestavljen je iz 20 milimetrskega visokotonca in 17 centimetrskega nizko-srednjetonca. ALTO I ima prijeten in umirjen zvok z odličnimi visokimi toni.


Ta kit komplet je primeren za zamenjavo osnovnih zvočnikov, ki jih dobite poleg nizko cenovnih hi-fi sistemov, ter tako izboljšate zvok kompletnega sistema.

Ker so cevi za bass-reflex odprtine na prednji strani, lahko zvočnik tudi obesimo na steno ali postavimo na knjižno polico in kljub temu dobimo kvaliteten odziv v nizkih frekvencah.

Izdelava zvočnika

Izdelava ohišja ALTO I je nezahtevna in primerna za vsakogar. Najprej razrežemo plošče na točne mere po načrtu in jih trdno zlepimo skupaj. Za izdelavo ohišja najbolj priporočamo uporabo brezove vezane plošče lahko pa uporabite tudi navadno iverno ploščo, MDF ali pa masiven les. Ko je ohišje zlepljeno naredimo vse potrebne izreze za zvočniške enote, bas-refleks cevi ter priključne terminale. Nato nam ostane le še končna obdelava ohišja kar pomeni barvanje ali furniranje oziroma kakšen drug postopek končne obdelave.
Pri končnem sestavljanju moramo biti pozorni še na namestitev sintetične volne. Volumen zvočnika na rahlo zapolnimo z sintetično volno pri tem pa pazimo da pustimo nekaj prostora okoli bas-reflex cevi.

 

Tehnični podatki: Elementi potrebni za en zvočnik:
Nazivna moč: 60 W Visokotonec: DT 94 8 Ohm 1 kos
Glasbena moč: 100 W Bas-srednjetonec: W 170 S 4 Ohm 1 kos
Impedanca: 4 Ohm Kretnica: Alto I/II 1 kos
Frekvenčni razpon: 50 - 22000 Hz Bas-reflex cev: BR 6.8 (polna dolžina) 2 kosa
Občutljivost: 83 dB (1W/1m) Material za dušenje: Sintetična volna 125 gramov
Rezna frekvenca: 3500 Hz Lesni vijaki: 3.5 x 19 mm 12 kosov
Tip ohišja: bas-refleks
Neto volumen: 13 l
Višina: 380 mm
Širina: 230 mm
Globina: 230 mm


 

KDO JE Z NAMI

Prisotni 2 gostov .