KENO d.o.o.

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
E-pošta
stella_lightm
STELLA LIGHT je prosto stoječi zvočnik, ki na prvi pogled izgleda kompakten ali celo "sladek" kar pa ne pomeni da je tudi zvokovno tak, saj je sposoben proizvajati visok zvočni pritisk. To mu zagotavlja kombinacija odličnega širokopasvnega zvočnika FRS 8 8 Ohm in bas zvočnika W 170 S 8 Ohm, ki je zelo natančen pri reproduciranju nizkih frekvenc.

 

Dejstvo da je rezna frekvenca zelo nizko pri 200 hercih pomeni da je zvočna slika res vrhunska in ji z lahkoto dodamo oznako "živa". FRS 8 je izredno natančen ter linearen skozi celo področje, manjka mu le najnižjih frekvenc za kar je premajhen in tu doda svoje odličen bas W 170 S.
Neglede na to ali boste zvočnik uporabljali kot računalniške zvočnike ali kot glavne zvočnike v vašem sistemu boste zagotovo zadovoljni z razmerjem kvaliteta/cena saj je cena res ugodna tudi zaradi izredno preproste in zanimive serijske kretnice.

Izdelava zvočnika

Izdelava ohišja STELLA LIGHT je nezahtevna in primerna za vsakogar. Najprej razrežemo plošče na točne mere po načrtu. Za izdelavo ohišja najbolj priporočamo uporabo brezove vezane plošče lahko pa uporabite tudi navadno iverno ploščo, MDF ali pa masiven les. Pri sestavljanju ohišja predlagamo da začnete z zadnjo stranjo, stropom in dnom ter eno od stranic in jih zlepite skupaj. Nato dodate ojačitev ter dele za volumen namenjen širokopasovni enoti in nato lahko zalepite drugo stranico. Predno zalepimo na svoje mesto prednjo stran je potrebno narediti izrez za širokopasovno enoto. Izrez mora biti čim bolj natančen saj je potrebno nato še z rezkarjem na notranji strani porezkati odprtino pod kotom 45°. Ko smo to naredil lahko zalepimo prednjo stranico. Ko je ohišje zlepljeno naredimo še vse ostale potrebne izreze za zvočniške enote, bas-refleks cevi ter priključne terminale. Narediti moramo tudi luknjo za kabel za širokopasovno enoto, ki pa jo, ko je kabel speljan dobro zatesnimo z vročim lepilom ali silikonom. Nato nam ostane le še končna obdelava ohišja kar pomeni barvanje ali furniranje oziroma kakšen drug postopek končne obdelave.
Če želimo povečati stabilnost zvočnika mu dodamo širši podstavek (naprimer dimenzije 230 x 330 mm) kjer se lahko poigramo z kako zanimivo obliko :-)

Pri končnem sestavljanju moramo biti pozorni še na namestitev sintetične volne. Volumen zvočnika na rahlo zapolnimo z sintetično volno pri tem pa pazimo da pustimo nekaj prostora okoli bas-reflex cevi. Četrtin vse sintetične volne porabimo za volumen ki je namenjen širokopasovni enoti.

 

Tehnični podatki: Elementi potrebni za en zvočnik:
Nazivna moč: 60 W Širokopasovni: FRS 8 8 Ohm 1 kos
Glasbena moč: 100 W Bas-srednjetonec: W 170 S 8 Ohm 1 kos
Impedanca: 4 Ohm Kretnica: Se sestavi 1 kos
Frekvenčni razpon: 50 - 22000 Hz Bas-reflex cev: BR 19.24 (rezan na 17 cm) 1 kosa
Občutljivost: 84 dB (1W/1m) Material za dušenje: Sintetična volna 250 gramov
Rezna frekvenca: 200 Hz Lesni vijaki: 3.5 x 19 mm 4 kosov
Tip ohišja: bas-refleks Lesni vijaki: 4 x 25 mm 8 kosov
Neto volumen: 17 l + 0.7 l
Višina: 900 mm
Širina: 120 mm
Globina: 280 mm


 

KDO JE Z NAMI

Prisotni 2 gostov .