KENO d.o.o.

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
E-pošta
cloum
CLOU je dvo sistemski prosto stoječi zvočnik z skupnim volumnom 52 litrov. Sestavljen je iz 25 milimetrskega visokotonca in dveh 17 centimetrskih nizko-srednjetoncev. To je zvočnik, ki vam bo v zabavo in veselje saj ponuja res nevrjetn zvok za tako ugodno ceno. Ker je princip delovanja zaprto ohišje, lahko zvočnik postavimo tudi čisto do stene.

 


CLOU je zvočnik, ki ima rahlo poudarjene nizke tone od 60 Hz pa do 150 Hz, kar se v praksi sliši kot zvočnik, ki ima zelo dobre nizke tone. Ker je princip zvočnika zaprt, je zvočnik tudi izredno hiter ter odziven v nizkih frekvencah. Za visoke frekvence poskrbi odličen 25 milimetrski visokotonec z membrano iz blaga. Za brezhiben prehod med enotami poskrbi namenska kretnica, ki odstrani tudi nezaželeno resonanco pri visokotoncu. Rezultat vsega tega je zvočnik z zvokom nad povprečjem, ki bi ga pričakovali od cenovno zelo ugodnega zvočnika.

Izdelava zvočnika

Izdelava ohišja CLOU je nezahtevna in primerna za vsakogar. Najprej razrežemo plošče na točne mere po načrtu in jih trdno zlepimo skupaj. Za izdelavo ohišja najbolj priporočamo uporabo brezove vezane plošče lahko pa uporabite tudi navadno iverno ploščo, MDF ali pa masiven les. Ko je ohišje zlepljeno naredimo vse potrebne izreze in poglobitve za zvočniške enote ter priključne terminale. Če želimo še dodatno poenostaviti izdelavo, lahko izdelamo ohišje tudi brez porezkanih sprednjih robov ter poglobitev za enote. Nato nam ostane le še končna obdelava ohišja kar pomeni barvanje ali furniranje oziroma kakšen drug postopek končne obdelave.
Pri končnem sestavljanju moramo biti pozorni še na namestitev sintetične volne. Celoten volumen zvočnika na rahlo zapolnimo z sintetično volno.


Tehnični podatki: Elementi potrebni za en zvočnik:
Nazivna moč: 100 W Visokotonec: SC 10 N 8 Ohm 1 kos
Glasbena moč: 150 W Bas-srednjetonec: WS 17 E 8 Ohm 2 kos
Impedanca: 4 Ohm Kretnica: CLOU 1 kos
Frekvenčni razpon: 38 - 20000 Hz Bas-reflex cev: / /
Občutljivost: 82 dB (1W/1m) Material za dušenje: Sintetična volna 250 gramov
Rezna frekvenca: 3200 Hz Lesni vijaki: 3.5 x 19 mm 12 kosov
Tip ohišja: zaprto Lesni vijaki: 3.5 x 25 mm 4 kosov
Neto volumen: 36 l + 16 l
Višina: 1000 mm
Širina: 220 mm
Globina: 320 mm


 

KDO JE Z NAMI

Prisotni 5 gostov .