KENO d.o.o.

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
E-pošta
alto2m
ALTO II je dvo sistemski prostostoječi zvočnik z skupnim volumnom 28 litrov. Sestavljen je iz 20 milimetrskega visokotonca in 17 centimetrskega nizko-srednjetonca. ALTO II ima prijeten in umirjen zvok z odličnimi visokimi toni.

Iste enote so uporabljene v kit kompletu ALTO I, vendar pa bas enota s pridom uporabi povečan volumen zvočnika ter tako doseže boljši odziv v nižjih oktavah in je sposobna reproducirati močan ter odzivn bas. Ta kit komplet je primeren za zamenjavo osnovnih zvočnikov, ki jih dobite poleg nizko cenovnih hi-fi sistemov, ter tako izboljšate zvok kompletnega sistema.

Ker so cevi za bass-reflex odprtine na prednji strani, lahko zvočnik postavimo praktično do stene in kljub temu dobimo kvaliteten odziv v nizkih frekvencah.

Izdelava zvočnika

Izdelava ohišja ALTO II je nezahtevna in primerna za vsakogar. Najprej razrežemo plošče na točne mere po načrtu in jih trdno zlepimo skupaj. Za izdelavo ohišja najbolj priporočamo uporabo brezove vezane plošče lahko pa uporabite tudi navadno iverno ploščo, MDF ali pa masiven les. Ko je ohišje zlepljeno naredimo vse potrebne izreze za zvočniške enote, bas-refleks cevi ter priključne terminale. Nato nam ostane le še končna obdelava ohišja kar pomeni barvanje ali furniranje oziroma kakšen drug postopek končne obdelave.
Pri končnem sestavljanju moramo biti pozorni še na namestitev sintetične volne. Volumen zvočnika na rahlo zapolnimo z sintetično volno pri tem pa pazimo da pustimo nekaj prostora okoli bas-reflex cevi.

 

Tehnični podatki: Elementi potrebni za en zvočnik:
Nazivna moč: 60 W Visokotonec: DT 94 8 Ohm 1 kos
Glasbena moč: 100 W Bas-srednjetonec: W 170 S 4 Ohm 1 kos
Impedanca: 4 Ohm Kretnica: Alto I/II 1 kos
Frekvenčni razpon: 40 - 22000 Hz Bas-reflex cev: BR 15.34 (polna dolžina) 1 kos
Občutljivost: 83 dB (1W/1m) Material za dušenje: Sintetična volna 250 gramov
Rezna frekvenca: 3500 Hz Lesni vijaki: 3.5 x 19 mm 12 kosov
Tip ohišja: bas-refleks
Neto volumen: 28 l
Višina: 800 mm
Širina: 230 mm
Globina: 230 mm


 

KDO JE Z NAMI

Prisotni 2 gostov .